Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Download als een iCal bestand
Harry's Alternatieve Amsterdam Marathon (klein)
Zondag 18 Oktober 2020, 09:00 - 15:00
Hits : 353
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

UPDATE - LET OP, PUBLIEK IS NIET TOEGESTAAN IVM. DE AANGESCHERPTE CORONA MAATREGELEN. SAMEN STERK TEGEN CORONA.

De TCS Amsterdam marathon 2020 kan helaas door de Corona niet door gaan. Vele sporters hebben hier naar uitgekeken en hebben een lange voorbereiding achter de rug. Harry Schutte zal op de oorspronkelijk geplande Amsterdam TCS Marathon datum de marathon lopen op de baan van het Sportcircuit Hoogkarspel. Mogelijk zijn er personen die ook getraind hebben voor de Amsterdam Marathon. Graag komen we in contact met deze sporters om ze ook Corona verantwoord mee te laten lopen met "Harry Schutte" alternatieve Amsterdam marathon. 

Zijn er mensen die mee willen lopen. Laat het ons weten via het contact formulier en dan gaan we kijken hoe we dit goed kunnen organiseren.

Foto : Fred Homan 

Tekst Harry (hieronder)

Ik loop de Marathon

 

Mijn naam is Harry Schutte, sinds een aantal jaren heb ik het plan om de Marathon te lopen wanneer ik de leeftijd van 73 heb bereikt. Het is nu zover, zondag 30 augustus ben ik 73 jaar geworden.

Vorig jaar heb ik de Halve Marathon van Amsterdam gelopen en mij daarna voor de hele Marathon van dit jaar ingeschreven. Deze zou 18 oktober plaatsvinden.

Helaas is door Corona de Marathon afgelast. Ik heb toen het plan opgevat om een alternatieve route uit te zetten en 18 oktober alsnog de Marathon uit te lopen. Dat vraagt heel wat geregel m.b.t. verzorging onderweg en een route met niet te veel kruispunten, druk verkeer en verkeerslichten.

Ongeveer een maand geleden ben ik op verzoek van mijn kleinkinderen op de nieuwe baan van de ijsclub gaan skeeleren en toen dacht ik dit is een perfecte locatie om mijn Marathon te lopen, geen verkeer, de verzorging kan prima geregeld worden en ideaal voor supporters die mij willen aanmoedigen.

Ik heb dit aan het bestuur van de ijsclub voorgelegd en de reactie is positief. De IJsclub pakt dit op en zal daar de komende tijd meer informatie over geven.

 

De reden dat ik op deze leeftijd nog een Marathon wil lopen, want ik krijg natuurlijk vaak te horen, waar begin je aan, ben je wel goed bij je hoofd, is het volgende.

Mijn moeder en de moeder van een goede vriendin zijn op 73 jarige leeftijd overleden aan kanker. Te jong vind ik en toen heb ik me voorgenomen om te laten zien waar je nog toe in staat bent op zo’n leeftijd. Ik loop voor mijn moeder en de moeder van Anja tegen kanker. Ik ben ook van plan om daar zoveel mogelijk geld voor in te zamelen, op de site van het KWF ben ik een actie gestart waarop gedoneerd kan worden. Door op de volgende link te klikken of te kopiëren kunt u een donatie doen: https://acties.kwf.nl/fundraisers/harryschutte

Ik zelf heb al €100,- gedoneerd.

Ik wil ook een T-shirt laten bedrukken waarop staat waarom ik dit doe en ik hoop dat iemand bereid is om dit te sponsoren.

Mijn motto is: Kanker de wereld uit, daarvoor loop ik de marathon uit. Dit is ook de naam die ik aan mijn actie heb gegeven.

Ik heb een eindtijd in m’n hoofd van 4u 30min. 21 jaar geleden heb ik Rotterdam gelopen in 3u 44m en ik ben sindsdien iets trager geworden, vandaar.

Wie hierop wil reageren, dit is mijn Email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met een sportieve groet,

Harry Schutte

Locatie Baan Sportcircuit Hoogkarspel
Toch die marathon lopen. Gewoon doen op het Sportcircuit Hoogkarspel.